Pék Miklós

Pék Miklós
Kalocsai Kutató Állomás
kutató nemesítő
6300 Kalocsa, Obermayer tér 9.
Telefon: +36 78462176
Mobil: +36 704918950
E-mail: pek.miklos[kukac]zoko.naik.hu

Kutatási terület:

Fűszerpaprika

Publikációk:

PÉK, M., MOLNÁR, H., FARKAS, R., ADÁNYINÉ KISBOCSKÓI, N. (2015.) Szárazság-stressz hatása a fűszerpaprika termés morfológiájára és beltartalmi értékeire. II. NAIK Napok, Szarvas, 2015. dec. 10-11. Agrárkutatás és Innováció – Változó ég alatt NAIK konferenciakötet. 24 p.

PÉK, M., MOLNÁR, H., FARKAS, R., ADÁNYINÉ KISBOCSKÓI, N. (2015.): Kalocsai eredetű fűszerpaprika őrlemények bioaktív komponenseinek és aroma tulajdonságainak vizsgálata. Élelmiszer Tudomány Technológia. LXIX. évf. 4. szám, 2-8.p.

PÉK, M., BRÁJ, R.(2015): Fűszerpaprika-termesztés tapasztalatai a 2015. évben. Agrofórum 27. évfolyam 1. szám, 14-16 p.

SOMOGYI, Gy., PAUK, J., TÁBOROSI-ÁBRAHÁM, Zs., LANTOS, Cs., MIHÁLY, A., MARÓTI-TÓTH, K., SOMOGYI, N., NAGY, N., GARCIA POMAR, M.I., PÉK, M. (2008): Intensive condiment paprika production under plastic tunnel using hybrid genotypes. Cercetări ştiinţifice. Seria a XII-A. Horticultură – Nginerie genetică. Universitatea de ştiinte agricole şi medicină veterinară a Banatului Timişoara. Facultatea de Horticultură şi Silvicultură. Editura Agroprint Timişoara. 17-18.pp.

SOMOGYI, N., MOÓR, A., PÉK, M. (2003): The Preservation and Production of Capsicum in Hungary. In: Medicinal and Aromatic Plants – Industrial Profiles. Volume Capsicum (Chili). Edited by Amit Krishna De. Publishing by Taylor & Francis Books. London-New York. ISBN 0-415-29991-8

PÉK, M., SOMOGYI, Gy., SOMOGYI, N., TÓTH, K., NAGY, N., PAUK, J., MIHÁLY, A., GARCIA POMAR, M. I., LOZANO RUIZ, M. (2003): La conservación y producción de Capsicum en Hungría y la cooperación científica Espana-Hungría en la mejora del pimiento para pimentón (paprika). XXXIII seminario de tecnicos y especialistas en horticultura. Badajoz, Espana. 22-26. de septiembre de 2003.

SOMOGYI, N., PÉK, M., MIHÁLY, A. (2000): Applied spice paprika (Capsicum annuum L. var. longum) growing technologies and processing in Hungary. Acta Horticulturae. (ISHS) 536:389-396.

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.